Laatste nieuws
Stem op De Molen van Fakkert tijdens de Rabobank Coöperatie weken! 01 nov 2018

Stem op De Molen van Fakkert tijdens de Rabobank Coöperatie weken!

Rabobank Vaart en Vechtstreek geeft jaarlijks vanuit het Fonds Coöperatief Dividend een deel van de winst terug aan de samenleving.

De Rabobank Coöperatie Weken #VVS zijn in het leven geroepen om buurtversterkende projecten financieel te ondersteunen.

 

De Stichting Molen van Fakkert doet dit jaar ook mee aan deze actie met als doel:

Ontmoetingsplekken rondom de molen (zitbanken, tafels, etc.)

 

Heeft u een rekening bij de Rabobank Vaart en Vechtstreek lees dan verder!

Hoe werkt het?

Als het goed is heeft u de stemkaart per post of email ontvangen voor deze Rabobank Coöperatie Weken. 

Met deze stemkaart kunt u online 5 stemmen uitbrengen op verenigingen/stichtingen die u wilt steunen.

Bij de stemkaart zit een duidelijke uitleg over hoe u kunt stemmen.

U kunt uw stem uitbrengen van 1 t/m 15 november. Stemt u ook op de Molen van Fakkert?

U mag maximaal 2 stemmen uitbrengen op de Molen van Fakkert.

De overige stemmen kunt u uitbrengen op een andere vereniging of stichting uit Hoonhorst die onderaan dit bericht vermeldt staan.

 

Alvast dank!

 

Hartelijke groet,

Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst

 

Andere deelnemende verenigingen/stichtingen uit Hoonhorst: Jeugdsoos Hoonhorst, Stichting 250 jaar Hoonhorst, Plaatselijk Belang Hoonhorst e.o.

01 jan 2017 Midwinterwandeling + kerstmarkt 18 dec 2016  |  12.00 - 17.00

Op zondagmiddag 18 december organiseert Stichting Molen van Fakkert haar kerstmarkt met midwinterwandeltocht in Hoonhorst.

Daarnaast organiseren we een midwinterwandeling. Men kan starten tussen 12.00 en 13.00 uur vanuit de molenschuur. De route is ongeveer 9 km en niet geschikt om met kinder-/wandelwagen te wandelen. Kosten aan deze wandeltocht zijn € 1,= p/p.

 

De kerstmarkt zal plaats vinden rond de molen en is van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een variatie van standhouders; verkoop van o.a. knieperties, erwtensoep tot leuke woondecoraties.

De kerstmarkt wordt muzikaal opgeluisterd door de midwinterhoornbloasgroep uit Dalfsen en het Dobbekoor uit Zwolle. Laatstgenoemde geeft om 14.30 en 16.00 uur een optreden. De molen en molenschuur zijn natuurlijk ook geopend. Zelf zullen we er ook staan met een kraam en heerlijke pannenkoeken bakken en onze meelproducten aan de man te brengen.

In de molenschuur is er een nieuwe expositie te zien van Ineke Kromdijk.

U kunt met de kerstmarkt een kijkje komen nemen en anders op de andere zaterdagmiddagen als de molenschuur open is van 13.30 tot 16.30 uur.

Standhouders gezocht voor kerstmarkt 18 december 18 dec 2016  |  13.00 - 17.00

Op zondag 18 december 2016 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst haar jaarlijkse Kerstmarkt rondom de molen. De afgelopen jaren is de kerstmarkt door jullie aanwezigheid en inzet zeer succesvol geweest en wij nodigen jullie uit om dit jaar weer deel te nemen aan de kerstmarkt.

 

Voor een impressie zie het volgende filmpje van 2014: https://www.youtube.com/watch?v=JtDotdbRyDM

Bij aanmeldingen wordt gekeken of de producten/activiteiten passen binnen de doelstelling van de markt. Daarnaast geldt wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Graag ontvangen wij een reactie terug vóór 16 november met antwoord op de volgende vragen:

- Wel/niet deelnemen aan de kerstmarkt op zondag 18 december;

- Gebruik van een hele of een halve kraam (huur van een halve kraam is €12,50, van een hele kraam € 25,=) ;

- Gebruik van elektriciteit (geen extra kosten);

- Welke activiteit/producten worden er verkocht;

 

Heeft u zin om gezellig bij ons te komen, meldt u dan voor 16 november aan via info@molenfakkerthoonhorst.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bennie Zwakenberg, tel. (0529) 401765. Begin december volgt er een email aan de standhouders die deelnemen met verdere informatie.

Open Monumentendag, Overijsselse Molendag en Proef Dalsen 10 sep 2016  |  10.00 - 16.30

Op zaterdag 10 september, tijdens de Overijsselse Molendag en de Open Monumentendag, is de molen van Fakkert in Hoonhorst van 10.00 tot 16.30 uur open voor publiek.

 

Uiteraard kunt u dan ook de prachtige expositie van Frans Meijer komen bewonderen in de molenschuur. En daarna nog even genieten in het prieeltje van de fruitbomengaard met het uitzicht op de molen. De toegang is gratis.

Naast de Open Monumentendag en de Overijsselse Molendag is er deze zaterdag ook Proef Dalfsen. En aangezien Hoonhorst bij de gemeente Dalfsen hoort doet de molen ook mee. De gehele dag kunt u in de molenschuur zelfgebakken cake en brood komen proeven gemaakt van het meel van de molen.

Tussen 11.30 en 13.30 uur zetten we de pannen op het vuur en kunt u gratis mini pannenkoekjes komen proeven. Het meel waar de pannenkoeken, het brood en de cake van gemaakt zijn, is uiteraard te koop in de molenschuur.

 

Kortom genoeg te doen en te beleven op deze dag bij de molen. Graag tot 10 september bij de Molen van Fakkert in Hoonhorst.

Nieuwe expositie van Frans Meijer en extra open tijdens zomervakantie 06 aug 2016

In de molenschuur is van augustus t/m november een expositie te zien van Frans Meijer uit Hoonhorst.

Frans Meijer; 75 jaar oud en geboren en opgegroeid in Hoonhorst. Nog steeds is Hoonhorst zijn thuisbasis. Zijn grote passie, en rode draad door heel zijn leven, zijn paarden. Ook uit zijn schilderijen blijkt zijn liefde voor dit edele dier. De voorliefde voor tekenen en schilderen zat er al vroeg in. Op de lagere school tekende hij al veel en graag en deed dit niet onverdienstelijk.

 

Frans werkt het liefst met olieverf op linnen doek. Zijn voorkeur gaat uit naar landschappen, liefst met een oude boerderij met een paard in de wei. Ook voor een portret of stilleven draait hij zijn hand niet om. Schilderen geeft hem rust en bezinning. De verschillende creaties van Frans vormen samen een mooie gevarieerde expositie in de molenschuur.

 

Iedere zaterdagmiddag zijn de molen en de molenschuur van 13.30 tot 16.30 uur open.

Gedurende de zomervakantie zijn er extra bezoekmogelijkheden op woensdag 3, 10, 17 en 24 augustus van 13.30 tot 16.30 uur.

Elke zaterdagmiddag is de molen geopend van 13:30 - 16:30 uur. 

Mark Toonen
Café Restaurant Zaal Kappers
Lenferink Lemelerveld
Sonodruk Heino meer sponsoren
Ambassadeurs
Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst | Bezoekadres: Kerkstraat 3a, 7722 LR, Hoonhorst | info@molenvanfakkert.nl